Против акне/пъпки по лицето 2

  • 206 373
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 422
Какво стана с маслото от вечерна иглика?Чета назад,че някои го почнали ама не са писали за резултати.В момента точно оглеждам за него и търся мнения.Ще се радвам да споделите. Peace

# 136
  • Мнения: 66
Какво мислите за Dr Neem Complex?

# 137
  • Мнения: 20
Аз пък започнах да използвам катранен сапун Simple Smile

# 138
  • Мнения: 1 427
Здравейте, да споделя моето мнение за козметичните продукти свързани с  акне. Този комплексиращ проблем, който имам и аз.  Преди време попаднах на една натурална козметика, която много успешно ми помага на мен и затова искам да напиша за нея. Купих скоро антисептично почистващо мляко и активен крем за лице. За сега съм изключително доволна и мога да кажа, че има резултат. Млякото съдържа синеол, масло от чаено дърво, масло от смирна , гераниум и цитрусуви масла - идеално почиства и успокоява кожата. Кремът съдържа масло от лайка, чаено дърво и масло от тамянова смола, изключително добре попива и също успокоява кожата и най-важното че пъпчиците заздравят и тенът  се изглажда.
Набелязала съм от същата серия и продукти за тяло и един шампоан за мазна коса задължително ще ги пробвам. Забравих да кажа че продуктите се водят Био и са марка Ботаникус Simple Smile

Дали все още си доволна от тези продукти? Аз наскоро попаднах на сайта им и харесах точно антисептичното почистващо мляко и активения крем с евкалипт и чаено дърво + крем-мехлем с лавандула...подходящи са за проблемна кожа и трите продукта Simple Smile

Ако има още някои с мнение за тези продукти, нека да сподели! Hug
Извинявам се , че чак сега отговарям, но не съм влизала скоро EmbarassedОтносно тези продукти имам какво да споделя, тъй като съвсем наскоро си взех точно крема с чаено дърво и евкалипт.Доволна съм, почти като предишният за който бях споделила(пак с чаено дърво).Този е една идея по лек, попива малко по-бързо.Доволна съм Simple SmileА този с лавандулата -момичетата ми дадоха мостричка.Много е приятен, нежна консистенция, аромата е ммммм CrazyКожата е овлажнена и свежа.Но все пак за мен фаворита е серията с чаено дърво Peace Между другото-купих си етерично масло от чаено дърво.Споделете как точно го използвате в борбата с акнето?

# 139
  • Мнения: 13
Здравейте, от опит ви споделям работеща комбинация при дъщеря ми за борба с акнето: Почистване на лицето  - два пъти дневно с мицеларен лосион на Виши, след това нанасяне на плътен слой зинерит - също два пъти дневно. Ако кожата е много суха се използва крема авен клин-ак. Когато свършите опаковката със зинерита, продължете само с лосиона и крема.

# 140
  • Мнения: 1 805
От ученичка съм с пъпки - сигурно съм дала пари за една кола - сега положението се пооправи- над 30 , но си ги има и това е.Ще следя Hug

# 141
  • Мнения: 3
Аз спрях да използвам чешмяната вода за почистване на лицето. Използвам само препарати като мицеларен разтвор.

# 142
  • Мнения: 540
Хайде и аз да споделя моята борба с акнето Simple Smile При мен нещата се влошиха след секцио-то...Като цяло не е някакво фрапиращо акне,но си има колкото да ми смачка самочувствието.Добре ми действа ексфолиращия лосион на Биотрейд,но реших ,че не искам повече толкова силни  химии( а и имам доста петна от пъпките ,които не се повлияха нито от билков пилинг,нито от микродермабразио,нито от този лосион) .
Преди седмица и половина видях маската със сяра,хума и розова вода-две от мненията за нея бяха направо супер възхваляващи я  Rolling Eyes и реших да я пробвам.Започнах да си я правя всеки ден като през два дни правя и една друга(сутрин едната,вечер другата-когато ги комбинирам) Момичета....лицето ми никога не е изглеждало толкова добре-до този момент нито една нова пъпка,а петната  newsm44..... новите петънца,които имах изчезнаха след втория ден,по-старите са невероятно избелели,не мога да дам мнение спрямо пигментните петна -на места истината е,че дори и те са леееееко по светлички,но нищо повече.
Маската със сярата я има в предната тема,другата маска,ако някой се интересува е:
2 ч.л. хума
1/2 ч.л. сода за хляб
2-3 ч.л. сок от лимон
1ч.л. кисело мляко (ако прецените ,че маската е все още "суха" може да се добави още 1ч.л кисело мляко) .Престоява 20мин на лицето и се отмива.
Аз съм със смесена към мазна кожа  и доста чувствителна,тези маски  доста добре ми регулират себума.В началото слагах избелващия крем на Кокона(по съвет на авторката на маската със сяра) но беше прекалено тежък за моята кожа,сега ползвам normaderm на vichy-така че крем всеки преценява според кожата си,но задължително SPF по-висок фактор.
И другото нещо,което започнах да права е сутрин и вечер след измиване обтривам лицето си с памуче с розова вода +2 капки масло от чаено дърво и това действа много добре.
 Е,това е от мен и успех  Hug

# 143
  • Мнения: 4 590
можеш ли да я напишеш тази маска със сяра не успях да я намеря , от къде я купуваш , не е ли малко опасно

# 144
  • Мнения: 540
неее Simple Smile това е медицинска сяра,купува се от аптеките Simple Smile А грешката е моя,маската  е тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551397.90 Simple Smile

# 145
  • Мнения: 4 590
ще я пробвам задължително , но май закъснях вече е април, а колко често трябва да се прави, веднъж седмично ли , колко време?

# 146
  • Мнения: 540
аз я правя всеки ден,бях чела ,че едно от момичетата също я прави всеки ден-както бях писала аз съм със смесена към мазна и доста чувствителна кожа-това,че я правя всеки ден не ми създава проблеми,даже ми се отразява доста добре.А другата ,която е със сода-та я правя през два дни(тя е доста силна и поради тази причина по-рядко) От всички маски от тези две съм най-доволна.Дори маската с маята,не ми е действала така добре.Вчера усетих как на брадичката ми се опита да избие една пъпка,много твърда и болезнена-веднага направих маската и после минах с розова вода и масло от чаено дърво и днес няма и помен.Виж ,че времето е още мрачничко,ти си прецени ,но според мен и април може да се действа и разбира се,висок фактор

# 147
  • Мнения: 1 416

Между другото-купих си етерично масло от чаено дърво.Споделете как точно го използвате в борбата с акнето?

Какво масло от чаено дърво си си купила? Simple Smile Имам предвид каква марка?
Иначе аз го ползвам като го смесвам с розова вода - една, две капки капвам на памука с розова вода и така си обтривам лицето. Понякога го нанасям и в чист неразреден вид директно на лицето. Казват, че уж не трябвало, защото можело да изгори кожата, но при мен няма такова нещо.
Също прибавям от маслото и в маски.

# 148
  • Мнения: 0
Аз сутрин и вечер си измивам лицето с вода от накиснат магданоз /1седмица/ и го редувам с вода от накиснат кафяв ориз /пак 1 седмица/, след което се мажа с мехлемче от прополис и невен. Засега съм много доволна Simple Smile)

# 149
  • Варна
  • Мнения: 136
Ето какво приготвих вкъщи на дъщеря ми /че и аз го ползвам/ и наистина има ефект за акнето,Случайно ми го препоръчаха в една аптека, http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/325982-%D1%81%D0 … D1%86%D0%B8%D0%BD

Общи условия

Активация на акаунт