IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна маска с лавандула

13 юни 2015 10 21

Свежа и лесна рецепта

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Маската за лице с лавандула е чудесен начин за намаляване на стреса и връщане на спокойствието в деня, особено, когато той е изпълнен не само със задачи, но и с високи температури и жарки слънчеви лъчи.

Миризмата на домашната рецепта има релаксиращ ефект за сетивата и действа невероятно върху нежната кожа.

Знаем колко е досадно да намерите точния продукт, особено ако имате изисквания към неговите съставки.

Точно затова представяме лесен начин, с който да се сдобиете с любимата си маска в домашни условия.

Ето как можем да приготвим чудотворната смес и да я съхраняваме за дълъг период от време – просто за да си спестим време и да можем да се възползваме от нея на мига, в който пожелаем.

Ще ви бъдат необходими:

¼ супена лъжица мед

4 капки етерично масло от лавандула

1 супена лъжица кисело мляко

½ чаена лъжичка зехтин (по желание)

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в дълбока купа и разбърквайте, докато получите хомогенна смес. Задължително оставете да престои една вечер в хладилника. Преди да нанесете върху лицето, почистете добре с подходящ продукт и измийте кожата с хладка вода.

Подсушете с хавлиена кърпа и с масажни движения нанесете маската върху лицето и шията. Много е важно да не забравяте деколтето, тъй като то също има нужда от грижи и подхранване.

Изчакайте поне 20 минути и след това изплакнете с хладка вода. След процедурата, можете да използвате няколко капки от лавандуловото масло вместо хидратиращ крем – просто масажирайте върху лицето и изчакайте кожата да попие напълно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари